Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Utbildningen är en fördjupning i IdrottOnline Administration och vi inriktar oss på fyra applikationer; LOK-stöd, Utbildning, Idrottsmedel och Beslutsstöd.
 
Vilken verksamhet ska bedrivas, vad har föreningen kommit överens om och vad har man att förhålla sig till enligt stadgarna? Vad står det i din förenings stadgar? Vad innebär stadgarna?
 
Under den här föreläsningen visas några praktiska tips som hjälper din förening att ta kontroll över ekonomin och därmed även verksamheten.
 
Två medlemmar hörde av sig till sin klubb, Södra Dalarnas Radioflygklubb och ställde frågan om de kunde arrangera en välgörenhetstävling. Vi delar berättelsen om medmänsklighet, empati samt vad en idrottsförening mer kan betyda än själva idrotten.
 

Idrottens Dag 2022

(2022-09-22 10:18)
Fredag den 30 september är det dags för Idrottens Dag. I Dalarna deltar över 11 500 barn, fördelade på 67 skolor i 14 av 15 kommuner. Vi från RF-SISU Dalarna kommer berätta mer om Kungsgårdsskolan i Säter i samband med Idrottens Dag.
 
Tejpningen är ett verktyg i idrottandet för dig som tränare, aktiv, förälder och motionär. Målet är att man själv ska kunna utföra tejpningar, på sig själv eller på någon annan idrottsutövare.
 
På denna digitala föreläsning går vi igenom valberedningens uppdrag och vad som kan tänkas styra och påverka uppdraget. Dessutom beskrivs arbetsgången för en valberedning under ett år - vad behöver göras och när?
 
En föreläsning som ger grundläggande tips på förberedelse, genomförande och efterarbete av årsmötet. Föreläsningen ger också pedagogiska tips kring digitalt årsmöte.
 
VI tittar på hur styrketräning med fria vikter kan introduceras och läras ut till idrottande ungdomar/nybörjare. Metoderna som presenteras syftar till att träningen ska vara säker och effektiv.
 
Hur kan vi träna för att i så stor utsträckning som möjligt undvika skador? Syftet med utbildningen är att ge en inblick i hur strukturerad träning kan minska antalet knäskador och även andra typer av idrottsskador.
 
En grundkurs i jämställdhet och inkludering som berör alla diskrimineringsgrunder. Syftet är att ge inspiration och exempel på hur andra jobbat med att få syn på egna normer och ta modiga och nödvändiga steg framåt.
 
Vi fokuserar på vilket ansvar du som invald i styrelsen har under ditt uppdrag gentemot föreningen. Vilka skyldigheter och rättigheter som ingår i uppdraget samt vikten av att löpande följa upp föreningens verksamhet.
 
Kanske mest känd för fotbollen, men den här platsen ruvar på så mycket mer. RF-SISU Dalarna är på Torsångs IP och träffar ordförande Björn Lindström och Bengt Pettersson som är anställd i föreningen. Föreningen som gör det lilla extra.
 
En stor del av dessa miljarder kommer från idrotten och olika evenemang som är kopplade till idrotten eller där idrotten bidrar till genomförandet.
 
En av länets största utmaningar är att hitta kompetent arbetskraft till företag och den offentliga sektorn. Det delar vi med övriga regioner. Vad har Dalarna som särskiljer oss från andra regioner, vad kan ge oss fördelar i kampen om kompetensen?
 
12

Postadress:
Falu Windsurfingklubb - Issegling
Slaggatan 20
79170 Falun

Kontakt:
Tel: 0761134386
E-post: rikolo.ro@gmail.com

Se all info